• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πατάκης Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Τα θέματα που απασχόλησαν σταθερά το δοκιμιογράφο Μάτερλινκ είναι ο χώρος (και το διάστημα), ο χρόνο.. Product #: 040.00021 Regular price: 6.50€ 6.50€ 1

Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Εκδοτικός Οίκος: Πατάκης
Κωδικός προϊόντος: 040.00021
Συγγραφέας: Maeterlinck Maurice
Μεταφραστής: Μπακονικόλα Χαρά
Χρονολογία: 2006
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 134
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Εγκαταστάσεις Σ. Πατάκης Α.Ε.
Εικονογράφηση: Στο εξώφυλλο, λεπτομέρεια από το έργο του Gustav Klimt «Το ηλιοτρόπιο», Βιέννη, 1906-1907 (προσωπική συλλογή).
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Σειρά: Σύγχρονοι κλασικοί / 23.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 6.50€

- +

Τα θέματα που απασχόλησαν σταθερά το δοκιμιογράφο Μάτερλινκ είναι ο χώρος (και το διάστημα), ο χρόνος, η ύλη και η κίνηση, ο θάνατος και η αθανασία, οι αρχαίες θρησκείες, το θρησκευτικό αίσθημα και η ιδέα της θειότητας, η ζωή των φυτών και των ζώων, η κοσμολογία και η φυσική, το μυστήριο της ψυχής και τα παραψυχικά φαινόμενα, το θέατρο, οι πολιτισμικές και ηθικές αξίες. Τα περισσότερα από αυτά διηθούνται και στα δραματικά του έργα, με εξαιρετικά ποιητικό και υπαινικτικό τρόπο.

O Μάτερλινκ, όμως, είναι ανεξάντλητος και απίστευτα ελκυστικός, σε ότι κι αν γράφει. Κι εγώ εξακολουθώ να θέλω να του προσφέρω κάτι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη σταθερή αγάπη που μου εμπνέει. Έτσι, εδώ και πολύν καιρό, από τότε που συγκέντρωσα όλα τα κείμενά του, καθώς και ένα σημαντικό βιβλιογραφικό υλικό στις Βρυξέλες και στη Γάνδη, τον μελετώ, τον διδάσκω στους φοιτητές μου (όποτε μου δίνεται η ευκαιρία) και, φυσικά, τον μεταφράζω. Ένα βιβλίο για τον νομπελίστα της Γάνδης είναι η κύρια επδίωξή μου. Αλλά αυτό απαιτεί χρόνια δουλειάς και κανείς δεν ξέρει πόσον καιρό ακόμη έχει στη διάθεσή του για να κάνει οτιδήποτε.

(Από την «μικρή εξομολόγηση» της μεταφράστριας στην αρχή του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία