• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Φύλλα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Η δημοσιογραφία είναι στην ουσία απλοποιημένος επιστημονικός λόγος. Απευθύνεται στη λογική του ανθρώ.. Product #: 070.00004 Regular price: 13.50€ 13.50€ 1

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Εκδοτικός Οίκος: Φύλλα
Κωδικός προϊόντος: 070.00004
Συγγραφέας: Ροδάκης Περικλής
Χρονολογία: 1997
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 94
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Δ. Μητρόπουλος, Γ. Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, Αθήνα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 13.50€

- +

Η δημοσιογραφία είναι στην ουσία απλοποιημένος επιστημονικός λόγος. Απευθύνεται στη λογική του ανθρώπου, αλλά περνάει τόσο γρήγορα μπροστά μας, που δεν έχουμε χρόνο να την επιμετρήσουμε. Το δημοσιογραφικό στίλ απαιτεί απλές και με απόλυτη σαφήνεια φράσεις, χωρίς διανθίσεις με λεκτικά σχήματα, χωρίς εξαρτημένες προτάσεις και στολίδια. Πρέπει η εικόνα του γεγονότος να είναι απλή, κατανοητή, αλλά σωστή και αληθινή. Ο δημοσιογραφικός λόγος έχει προσδιορίσει μερικούς κανόνες γραφής. Έτσι σε κάθε είδηση υπάρχει μια κεντρική πρόταση, που δίνει αδρά το γεγονός. Και μ' αυτή την πρόταση αρχίζουν όλα τα δημοσιογραφικά κείμενα. Η πρόταση αυτή πρέπει να απαντάει σε πέντε βασικά ερωτήματα:

Τι έγινε

Πότε έγινε

Που έγινε

Πως έγινε

Γιατί έγινε

(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία