• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΑΣΤΕΡΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΝ - ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ Εις το παρόν τεύχος «Αστέρες» κατεβλήθη προσπάθεια όπως περιληφθούν, όσο το δυνατόν περισσότερα θέμα.. Product #: 520.00002 Regular price: 11.00€ 11.00€ 1

ΑΣΤΕΡΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΝ - ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 520.00002
Συγγραφέας: Κωτσάκης Δ. Δημήτριος
Χρονολογία: 1977
Αρ. Έκδοσης: Πέμπτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 144
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τύποις: Α/φών Γ. ΡΟΔΗ, Αμαρουσίου 59 - Αμαρούσιον.
Εικονογράφηση: Περιλαμβάνεται πλήθος σχημάτων, φωτογραφιών, πινάκων και διαγραμμάτων, ενώ στο τέλος συνάπτεται ξεχωριστό παράρτημα πινάκων με ονόματα αστερισμών και καταλόγου αστέρων.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Έκδοσις Βελτιωμένη. Το αντίτυπο είναι άκοπο από την σελίδα 113-144. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας υπήρξε δάσκαλος του διακεκριμένου Καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπ/μίου Αθηνών, Δρ. Μάνου Δανέζη.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 11.00€

- +

Εις το παρόν τεύχος «Αστέρες» κατεβλήθη προσπάθεια όπως περιληφθούν, όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Η ανά χείρας Γ' έκδοσις του τεύχους τούτου είναι πλήρως αναθεωρημένη. Εις αυτήν εγένοντο ωρισμέναι μεταβολαί εις την διάταξιν της ύλης, προσετέθησαν νέα στοιχεία εκ των προσφάτων ανακαλύψεων, έγινεν αντικατάστασις ή πρόσθεσις νέων σχημάτων. Ούτως αύτη παρουσιάζεται περισσότερον αρτία.

Εις την έκδοσιν αυτήν -Ε'- έγιναν ωρισμέναι διορθώσεις και, όπου ήτο δυνατόν, συμπληρώσεις.

(Από τους προλόγους των Γ' και Ε' εκδόσεων)

Μεταβλητοί αστέρες καλούνται οι αστέρες των οποίων η λαμπρότης παρουσιάζει μεταβολάς. Ο Ίππαρχος πρώτος (134 π.Χ.) εσημείωσε την αιφνίδιαν μεταβολήν λαμπρότητος ενός καινοφανούς και εκ της αφορμής αυτής συνέταξε τον πρώτον κατάλογον των απλανών. Πιθανώς οι Άραβες παρετήρησαν τον β. Περσέως, ο οποίος μετέβαλε λαμπρότητα και τον ονόμασαν Αλγκόλ (Δαίμονα). Εις την Δύσιν, πρώτος ο Fabricius (1596) διεπίστωσε την περιοδικότητα των κυμάνσεων της λαμπρότητος του Κήτους, ο οποίος δια το παράδοξον του φαινομένου ονομάσθη θαυμάσιος (Mira ή Mirabilis) [...]

(Από το Κεφάλαιο 6 - Μεταβλητοί Αστέρες)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία