• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ζεύξης Ρίου Αντιρρίου Η ΖΕΥΞΗ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Παρατηρώντας ο καθένας μας το χάρτη της Νότιας Ελλάδας, οδηγείται στην αποδοχή της «θεωρίας του διπλ.. Product #: 620.00001 Regular price: 15.00€ 15.00€ 1

Η ΖΕΥΞΗ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Κωδικός προϊόντος: 620.00001
Συγγραφέας: Λάμπος Κώστας
Χρονολογία: 1993
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Δυσεύρετο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 96
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκτύπωση Δ. Γκαντήραγας, Γερανίου 7, Αθήνα.
Εικονογράφηση: Μακέτα εξωφύλλου Ρούλα Πρωτόπαπα
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Περιλαμβάνει τετρασέλιδο προεκλογικό διαφημιστικό - ανοικτή επιστολή του συγγραφέα, ως υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές της 10 Οκτωβρίου 1993.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 15.00€

- +

Παρατηρώντας ο καθένας μας το χάρτη της Νότιας Ελλάδας, οδηγείται στην αποδοχή της «θεωρίας του διπλού γεωγραφικού τραύματος». Το ένα, μια στενή λωρίδα γης, πλάτους 6.000 μέτρων εμπόδιζε την άμεση θαλάσσια επικοινωνία μεταξύ Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους, μεταξύ Ανατολής και Δύσης, το άλλο, μια στενή λωρίδα θάλασσας πλάτους 1.850 μέτρων εμποδίζει την οδική και σιδηροδρομική επικοινωνία μεταξύ Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νοτιοδυτικής Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Πελοποννήσου.

Το πρώτο «γεωγραφικό τραύμα» ο άνθρωπος το γιάτρεψε με τον Ισθμό της Κορίνθου. Το δεύτερο «τραύμα» δεν κατάφερε ακόμα να το θεραπεύσει οριστικά, δεν κατάφερε να το γεφυρώσει, μ' αποτέλεσμα να «πονά» ολόκληρη η Ελλάδα, γιατί εξαιτίας αυτού του «τραύματός» της, μένει ατροφική, καθυστερημένη, μη αναπτυγμένη η δυτική πλευρά της [...].

Ποτέ άλλοτε η πρόκληση προς τους πολίτες και τους θεσμούς της Δυτικής Ελλάδας για να πάρουν την τύχη στα χέρια τους δεν ήταν τόσο μεγάλη. Αυτό το βιβλίο αποπειράται να καταδείξει όλες τις διαστάσεις αυτής της πρόκλησης και να αναδείξει το περιεχόμενο των πολύχρονων αγώνων της Δυτικής Ελλάδας για τη Ζεύξη. Γι' αυτό και αφιερώνεται σ' όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αγωνίσθηκαν και αγωνίζονται για τη Ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου.

(Από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα)

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία