• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Ο Ματθαίος ανεδείχθη μέγας κωδικογράφος, σώζονται σήμερον 58 μουσικοί κώδικές του. Η ψαλτική του δρα.. Product #: 264.00009 Regular price: 38.50€ 38.50€ 1

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Κωδικός προϊόντος: 264.00009
Συγγραφέας: Συλλογικό Έργο
Χρονολογία: 2019
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 200
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική σκληρόδετη βιβλιοδεσία.
Τυπογραφείο: Ο παρόν Τόμος της σειράς ''Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση'' στοιχειοθετήθηκε και σελιδοποιήθηκε στο Τυπογραφικό Εργαστήριο της Ινδίκτου, Τυπώθηκε στην «Λυχνία Α.Ε.» και βιβλιοθετήθηκε στην «Κύπρης Εκδοτική» τον Νοέμβριο του 2019, με την ευγενική χορηγία του Andrey Makeev.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός κι εκτός κειμένου με κοσμήματα και πλείστα όσα χειρόγραφα βυζαντινής μουσικής γραφής. Περιλαμβάνεται πρόσθετο πλούσιο παράρτημα με εικόνες χειρογράφων.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Το αντίτυπο φέρει σφραγίδα «Ευλογίας» της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
Παρατηρήσεις: Σειρά: Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση - Τόμος 9. Επιμέλεια Τόμου: Πατέρες της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 38.50€

- +

Ο Ματθαίος ανεδείχθη μέγας κωδικογράφος, σώζονται σήμερον 58 μουσικοί κώδικές του. Η ψαλτική του δραστηριότης εις το Άγιον Όρος ήτο πολλαπλή και πολυσήμαντος. Αποτελεί ένα εκ των σημαντικωτέρων διδασκάλων της ψαλτικής τέχνης μετά την μουσικοθεωρητικήν και σημειογραφικήν Μεταρρύθμισιν του 1814 [...].

Τα κείμενα της έκδοσης στηρίζονται σε υλικό που παραδόθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου από τον κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη [Βιογραφία - εργογραφία - κατάλογος χειρογράφων] και τους κ. κ. Γεώργιο Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνο Λανάρα [Μουσικολογικά]. Η εκλογή τμημάτων από το μνημονευθέν υλικό, καθώς και η δομική και γλωσσική αναμόρφωσή τους, έγινε από τους πατέρες της Ιεράς Μονής.

(Από σημείωμα στην αρχή της έκδοσης)

Image
© 2023 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία