• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ολκός ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΑ ΞΕΝΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΜΟΣ ΣΤ΄ 19ος ΑΙΩΝΑΣ Ουσιώδες στοιχείο του περιεχομένου του τόμου, είναι η ομοιογένεια η οποία προκύπτει, πρώτον από τη σ.. Product #: 750.00001 Regular price: 24.00€ 24.00€ 1

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΑ ΞΕΝΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΜΟΣ ΣΤ΄ 19ος ΑΙΩΝΑΣ

Εκδοτικός Οίκος: Ολκός
Κωδικός προϊόντος: 750.00001
Συγγραφέας: Συλλογικό
Χρονολογία: 1983
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 292
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική δερματόδετη βιβλιοδεσία με το περικάλυμμά της σε άριστη κατάσταση. Πολυτελής έκδοση με ιλουστρασιόν σελίδες εξ ολοκλήρου.
Τυπογραφείο: Ο Στ΄ τόμος της σειράς «Τόπος και εικόνα» τυπώθηκε το Δεκέμβριο του 1983 στο λιθογραφείο «Αφοί Τσακίρη ΕΠΕ» με την αισθητική επιμέλεια του χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου και με την επιστημονική επίβλεψη της φιλολόγου Ειρήνης Λούβρου. Η στοιχειοθεσία έγινε στο τυπογραφείο «Γ. Αργυρόπουλος ΕΠΕ».
Εικονογράφηση: Το Λεύκωμα χαρακτικών περιέχει χαλκογραφίες, υδατογραφίες, έργα με πενάκι, μολύβι, κόκκινη κιμωλία και υδρόχρωμα, καθώς και έγχρωμες χαλκογραφίες (ακουατίντα). Τα πρωτότυπα έργα φωτογράφησε ο Σπύρος Χαρακτηνός. Τα λιθογραφικά φίλμς έγιναν στο εργαστήριο του Στρ. Κουσκουμβελάκη και το μοντάζ στο εργαστήριο του Στ. Πόποβιτς.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 24.00€

- +

Ουσιώδες στοιχείο του περιεχομένου του τόμου, είναι η ομοιογένεια η οποία προκύπτει, πρώτον από τη σύμπτωση της κοινής καταγωγής των περιηγητών -άγγλοι, με μόνη εξαίρεση τον ιταλό S. Pomardi, συνοδό ζωγράφο του γνωστού αρχαιολόγου E. Dodwell- και δεύτερον από τη σύμπτωση των χρονικών ορίων κατά την οποία επιχειρούν το ταξίδι (η εικοσαετία πριν από τον Αγώνα). Ο απολογισμός της περιήγησης είναι διττός. Συγγραφή ενός οδοιπορικού και εικαστική τεκμηρίωσή του. Η παρουσίαση επικαλείται και τις δύο αυτές μαρτυρίες. Ιδιαίτερη έμφαση αποκτά η παρουσίαση του εικαστικού έργου εφόσον ανήκει στα πλέον αξιόλογα και ενδιαφέρονται της περιόδου.

Μερικά από τα έργα του τόμου (χαρακτικά και υδατογραφίες του «Έλληνα», όπως τον αποκάλεσαν, ζωγράφου H. W. Williams), πρώτη φορά δημοσιεύονται στην Ελλάδα.

(Από το εισαγωγικό σημείωμα των εκδοτών)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία