• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δήμος Καλλιθέας ΜΗΤΡΑΚΑΣ «Ο ΧΡΟΝΟΣ, Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ» Το παρόν αφιερωματικό τεύχος στον βυζαντινό ζωγράφο - αγιογράφο Ιωάννη Μητράκα, αποτελεί παράλληλα κ.. Product #: 750.00008 Regular price: 11.50€ 11.50€ 1

ΜΗΤΡΑΚΑΣ «Ο ΧΡΟΝΟΣ, Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ»

Εκδοτικός Οίκος: Δήμος Καλλιθέας
Κωδικός προϊόντος: 750.00008
Συγγραφέας: Συλλογικό
Χρονολογία: 2006
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Δυσεύρετο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 36
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Έκδοση Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας.
Εικονογράφηση: Λεύκωμα έργων του Ιω. Μητράκα. Εξώφυλλο: «Ο αιώνας», ο Σοφός γέροντας συνεχίζει αενάως να σχεδιάζει το χρόνο και να τον καταγράφει συμβολικά με κύκλους που ενδέχεται να συμβολίζουν και ουράνια σώματα. Βυζαντινή τεχνική.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Όλα τα έργα του καλλιτέχνη προέρχονται από την σειρά έργων «Χρόνος».
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 11.50€

- +

Το παρόν αφιερωματικό τεύχος στον βυζαντινό ζωγράφο - αγιογράφο Ιωάννη Μητράκα, αποτελεί παράλληλα κι ένα λεύκωμα με τα έργα του καλλιτέχνη που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας που οργάνωσε το 2006 ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, κριτικά σχολιασμένα από ανθρώπους της Τέχνης.

[...] Η έκθεση των έργων του κ. Ιωάννη Μητράκα αποτελεί μια επιλογή και μια πρόταση. Την επιλογή και την πρόταση της αισθητικής ποιότητας και πρωτοτυπίας, οι οποίες συγκρούονται και ανατρέπουν την ευτέλεια της εμπορευματοποίησης των ανθρώπινων συναισθημάτων. Είναι, ταυτοχρόνως, η επιλογή και η πρόταση της οικουμενικότητας των ηθικών προταγμάτων του Χριστιανισμού, της οικουμενικότητας που παρά τις μεγάλες και πικρές αλλαγές της ιστορίας, εξακολουθούν να εμπνέουν στον Ελληνισμό η βυζαντινή παράδοση, οι μνήμες και η αντοχή της Κωνσταντινούπολης.

(Από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία