• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δίφρος ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - ΚΟΛΟΜΒΟΣ - ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ - ΒΟΥΔΑΣ Σκοτάδι. Ακούγεται ο μακρινός στεναγμός της θάλασσας· στο βάθος μεγάλο άστρο λάμπει, ο Αυγερινός. Κά.. Product #: 790.00020 Regular price: 74.50€ 74.50€ 1

ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - ΚΟΛΟΜΒΟΣ - ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ - ΒΟΥΔΑΣ

Εκδοτικός Οίκος: Δίφρος
Κωδικός προϊόντος: 790.00020
Συγγραφέας: Καζαντζάκης Μ. Νίκος
Χρονολογία: 1956
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 766
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο. Μερικώς άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Τυπώθηκε το Δεκέμβριο του 1956 για τις εκδόσεις «Δίφρος» στο τυπογραφείο Κωνσταντινίδη & Μιχάλα, σε χαρτί εκδόσεων της Αθηναϊκής χαρτοποιϊας. Τυπογραφική επιμέλεια: Εμμανουήλ Χ. Κάσδαγλης.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Υπογεγραμμένο αντίτυπο στην τελευταία σελίδα του Ελέγχου του αριθμού των αντιτύπων, προφανώς από τον επιμελητή Εμμ. Κάσδαγλη (με στυλό).
Παρατηρήσεις: Γ΄ τόμος των θεατρικών έργων του Ν. Καζαντζάκη. Άκοπο από την σελ. 425 έως το τέλος.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 74.50€

- +

Σκοτάδι. Ακούγεται ο μακρινός στεναγμός της θάλασσας· στο βάθος μεγάλο άστρο λάμπει, ο Αυγερινός. Κάπου κάπου ακούγεται θρηνητικό κλάψιμο σκυλιού. κάποιος μπαίνει, ανάβει μιαν τρίφωτη λυχνία, βλέπουμε: Ο Καποδίστριας όρθιος· γραφείο μεγάλο, πολύ φτωχό· ένα μακρύ τραπέζι φορτωμένο χαρτιά, κι απάνω του η λυχνία που άναψε. Δυό παράθυρα μεγάλα· το ένα προς τη θάλασσα, ανοιχτό, το άλλο, απάνω από την αυλή του Παλατιού, κλειστό. Σε αλάκερο τον αντικρινό τοίχο, λαϊκή, με χτυπητές μπογιές τοιχογραφία: το μυθικό πουλί, ο Φοίνικας, που αναγεννιέται μέσα από τις φλόγες. Ο Καποδίστριας καθίζει, σκύβει απάνω στις στοίβες τα χαρτιά, πιάνει την πένα. Μα ολομεμιάς τινάζεται, αρπάζει ένα χαρτί που βρήκε μπροστά του, διαβάζει αργά, ήσυχα.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

«Κυβερνήτη της Ελλάδας Καποδίστρια, έχε το νού σου·

Κυβερνήτη της Ελλάδας, οι Μαυρομιχαλαίοι θα σε σκοτώσουν!»

Το ξέρω, ναι, το ξέρω. Ευχαριστώ σε, Θέ μου,

για το βαρύ πολύ που μου εμπιστεύτεις έργο.

[...]

(Από το πρώτο μέρος του έργου «Καποδίστριας»)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία