• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δίφρος Ο ΛΩΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Κίλμπεργκ, παρά την λίμνην Ζυρίχης, Άλτε Λαντστράσσε 19, 24 Φεβρουαρίου 1953 Πολυσέβαστη Κυρία Μαργ.. Product #: 920.00002 Regular price: 10.00€ 10.00€ 2

Ο ΛΩΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Εκδοτικός Οίκος: Δίφρος
Κωδικός προϊόντος: 920.00002
Συγγραφέας: Μαργαρίτη-Rozenkranz Ίντα
Χρονολογία: 1984
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 188
Βιβλιοδεσία: Μαλακό πλαστικοποιημένο εξώφυλλο
Εικονογράφηση: Η φροντίδα της εμφάνισης, η επεξεργασία των φωτογραφιών και τα εξώφυλλα οφείλονται στον ζωγράφο Γιώργο Βαρλάμο
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι
Ετικέτες: Αχαΐα , Πάτρα , Αίγιο

Τιμή: 10.00€

- +

Κίλμπεργκ, παρά την λίμνην Ζυρίχης, Άλτε Λαντστράσσε 19, 24 Φεβρουαρίου 1953

Πολυσέβαστη Κυρία Μαργαρίτη,

   Το γράμμα Σας από τις 16 του μήνα με βρήκε εδώ και θα ήθελα προ παντός να Σας εκφράσω τη λύπη μου για τον θάνατο του Λώρη Μαργαρίτη. Θυμάμαι πολύ καλά τόσο τις μεταγενέστερες συναντήσεις μας, όπως μου είναι αλησμόνητη και η βραδιά του 1903, που πρώτη φορά έκανα την γνωριμία του. Η μικρή εικόνα που είχατε την καλωσύνη να μου στείλετε εζωντάνεψε συγκινητικά την ανάμνηση αυτή. Φυσικά θα μου κάνει μεγάλη χαρά, αν το μικρό μου διήγημα συμπεριληφθεί στο βιβλίο με το οποίο η Ελλάς θέλει να τιμήσει το μεγάλο μουσικό. Σας εξουσιοδοτώ λοιπόν με αυτό το γράμμα να προβείτε στην Ελληνική μετάφραση.

Εύχομαι ό,τι καλό

Ο αφοσιωμένος Σας

Thomas Mann

 Η χήρα του Λώρη Μαργαρίτη μετά το θάνατο του διάσημου μουσικού, επιμελήθηκε έναν αφιερωματικό τόμο για τη ζωή και το έργο του συζύγου της. Στην έκδοση του βιβλίου συνέβαλαν όλοι οι φίλοι του «παιδιού θαύματος», του «Έλληνα Μοτσαρτ» όπως χαρακτήρισαν οι Αυστριακοί τον Αχαιό μουσικοσυνθέτη Λώρη Μαργαρίτη, μεταξύ των οποίων και ο μεγάλος συγγραφέας Thomas Mann.

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία