• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΕΧΝΗΣ [ΚΙΝΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ] ΔΙΠΛΟ ΤΕΥΧΟΣ 23-24 Η «Επιθεώρηση Τέχνης» στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανάπτυξη της πνευματικής μας ζωής, αφιερώ.. Product #: 805.00007 Regular price: 13.50€ 13.50€ 1

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΕΧΝΗΣ [ΚΙΝΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ] ΔΙΠΛΟ ΤΕΥΧΟΣ 23-24

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 805.00007
Συγγραφέας: Συλλογικό
Χρονολογία: 1956
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 146
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο Ιωσήφ Προδρόμου, Ζωοδόχου Πηγής 31, Αθήνα.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου με στολίδια, ξυλογραφίες και ξυλογραφίες hors texte, χαρακτικά κινεζικής τεχνοτροπίας και φωτογραφίες εποχής. Εξώφυλλο : Σύνθεση με κινεζική ξυλογραφία.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Στο παρόν διπλό τεύχος συνεργάζονται οι: Γιάννης Κορδάτος, Ευ. Παπανούτσος, Σεραφείμ Μάξιμος, Μ. Αναγνωστάκης, B. Brecht, Ν. Καζαντζάκης, Ralf Mayer, Κώστας Κοτζιάς, κ.α.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 13.50€

- +

Η «Επιθεώρηση Τέχνης» στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανάπτυξη της πνευματικής μας ζωής, αφιερώνει το σημερινό διπλό τεύχος της στον πολιτισμό της Κίνας. Το αφιέρωμα αυτό δε γίνεται τυχαία. Η τεράστια πολιτιστική παράδοση της μεγάλης αυτής ασιατικής χώρας, είναι στους περισσότερους σχεδόν άγνωστη. Αλλά και η γενικότερη εικόνα που μέχρι τελευταία επικρατούσε για την Κίνα, ήταν λειψή ή λαθεμένη. Φιλοδοξία της «Ε.Τ.» είναι να δοθεί μια γενική εικόνα της πολιτιστικής ζωής στην Κίνα, αν και η έλλειψη υλικού, όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και σε ευρωπαϊκή κλίμακα είναι πολύ μεγάλη, πράγμα που έκανε την προσπάθειά μας εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη. Εντούτοις, το αφιέρωμα τούτο, σαν απαρχή, θα συμβάλει στην καλύτερη γνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες μας.

Η «ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΕΧΝΗΣ»

(Από το σημείωμα της Σύνταξης για το αφιέρωμα του τεύχους)

Διευθυντής του Μηνιαίου Περιοδικού Γραμμάτων και Τεχνών ήταν ο Νίκος Σιαπκίδης.

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία