• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Aρχαίος Εκδοτικός Οίκος Δημητρίου Δημητράκου Α.Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΕΥΧΟΣ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ 1859-1943 Ο βαρύς εδώ τόμος δεν έγινε για τον εμπορικό σκοπό κατανάλωσης (και σε τούτο πρέπει ο αναγνώστης να .. Product #: 805.00001 Regular price: 23.00€ 23.00€ 1

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΕΥΧΟΣ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ 1859-1943

Κωδικός προϊόντος: 805.00001
Συγγραφέας: Συλλογικό
Χρονολογία: 1943
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Καλή Κατάσταση (Φθορές περιμετρικά των εξωφύλλων. Πολύ καλή κατάσταση εσωτερικών σελίδων).
Σελίδες: 320
Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετο
Τυπογραφείο: Εκδοτικός Οίκος Δ. Δημητράκου Α.Ε.
Εικονογράφηση: Φωτογραφίες του ποιητή δόθηκαν από τον καλλιτέχνη φωτογράφο Ευ. Ευαγγελίδη. Το σκίτσο του Παλαμά σε εξώφυλλο και δεύτερη σελίδα είναι του ζωγράφου Κ. Μαλέα. Το εκτός κειμένου χειρόγραφο στίχων του ποιητή δόθηκε από τους κληρονόμους του.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 23.00€

- +

Ο βαρύς εδώ τόμος δεν έγινε για τον εμπορικό σκοπό κατανάλωσης (και σε τούτο πρέπει ο αναγνώστης να βεβαιωθεί, πως του τεύχους η τιμή δεν καλύπτει το κόστος του). Δεν ήταν φροντίδα μας να συγκεντρώσουμε άκριτους πανηγυρικούς κι εύκολα λογοκοπήματα, εμφανίζοντας, μ' ένα φόρτο υπογραφών, εξαρθρωμένο το έργο του Κ. Παλαμά σε πρόχειρης ανάλυσης θέματα.

Αντίστροφα, εδώ, συνενούμενα σ' ένα κριτικό επίκεντρο, με διάγραμμα δωρικής, θα ελέγαμε, αυστηρότητας, αντικρύζονται, τοποθετούνται κι εξετάζονται τα σημαντικά, κατά τα κύρια είδη της τέχνης του και προς το γενετικό της πυρήνα συναρτημένα, κεφάλαια της πνευματικής προσφοράς του Κωστή Παλαμά.

(Από το σημείωμα της σύνταξης του μηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού «Γράμματα», του Κλέαρχου Στ. Μιμίκου)

Όλες οι πρωτότυπες εδώ μελέτες εγράφηκαν ειδικά για τον τόμο αυτό και δεν επιτρέπεται αναδημοσίευσή τους, χωρίς την άδεια των συγγραφέων.

(Από το επίμετρο του αφιερωματικού τόμου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία