• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ Ο «Ήλιος του Θανάτου» αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας του Πρεβελάκη, «Δρόμοι της δημιουργίας»,.. Product #: 882.00027 Regular price: 28.50€ 28.50€ 1

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Κωδικός προϊόντος: 882.00027
Συγγραφέας: Πρεβελάκης Παντελής
Χρονολογία: 1959
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 368
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά με την κουβερτούρα του.
Τυπογραφείο: Μονοτυπικό τυπογραφείο «Φ. Κωνσταντινίδη και Κ. Μιχαλά».
Εικονογράφηση: Μακέτα του Γιώργη Βαρλάμου. Επιμέλεια Ε. Χ. Κάσδαγλη.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Το περικάλυμμα φέρει απώλεια τμήματός του στο άνω αριστερό μέρος, όπως φαίνεται στην εικόνα. Πολύ καλή έως άριστη η όλη κατάσταση του βιβλίου.
Διαθεσιμότητα: Ναι
Ετικέτες: Μυθιστόρημα , Κρήτη

Τιμή: 28.50€

- +

Ο «Ήλιος του Θανάτου» αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας του Πρεβελάκη, «Δρόμοι της δημιουργίας», στην οποία απεικονίζεται η πνευματική πορεία του ίδιου του συγγραφέα. Σε αυτό το πρώτο μέρος, ο ήρωας Γιωργάκης μεγαλώνει μαζί με τη θεία του, τη θειά-Ρουσάκη και η προσωπικότητά του διαμορφώνεται υπό την επίδραση της θείας, αλλά και ενός διανοούμενου, του Λοΐζου Νταμολίνου, που εκπροσωπούν δύο αντίθετες κοσμοθεωρίες. Η θειά-Ρουσάκη, που είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες των μυθιστορημάτων του Πρεβελάκη, είναι η αυθεντική έκφραση της λαϊκής σοφίας, ενώ ο μηδενιστής Νταμολίνος εκπροσωπεί την εγγράμματη σοφία, η οποία δεν έχει πάντα θετικές επιδράσεις στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Το δεύτερο μέρος της τριλογίας, «Η κεφαλή της Μέδουσας», παρουσιάζει τον ήρωα στην Αθήνα, αντιμέτωπο με την ιδεολογική κρίση του μεσοπολέμου (που παρουσιάζεται συμβολικά ως «κεφαλή της Μέδουσας»), την οποία ο ήρωας αντιμετωπίζει με μόνο του όπλο την καλλιτεχνική δημιουργία. Το τρίτο μέρος, «Ο άρτος των Αγγέλων», με τον υπότιτλο «Περιπέτεια στην Ιθάκη», αφηγείται την επιστροφή του ήρωα στη γενέθλια γη (Ρέθυμνο, η προσωπική του «Ιθάκη») και την εσωτερική του κρίση.

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία