• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Στιγμή ΒΙΒΛΙΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ: Η ΣΠΕΙΡΑ Θα ήθελα τώρα να πω, γιατί, επιθυμώντας να αποδώσω στη γλώσσα μας ένα μικρό δείγμα νεανικής γραφής τ.. Product #: 891.00023 Regular price: 28.50€ 28.50€ 1

ΒΙΒΛΙΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ: Η ΣΠΕΙΡΑ

Εκδοτικός Οίκος: Στιγμή
Κωδικός προϊόντος: 891.00023
Συγγραφέας: Flaubert Gustave
Μεταφραστής: Γονατάς Χ. Επαμεινώνδας
Χρονολογία: 1985
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 94
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Το βιβλίο στοιχειοθετήθηκε στο χέρι με στοιχεία απλά των 16'' και τυπώθηκε στο τυπογραφείο των εκδόσεων «Στιγμή». Η βιβλιοδεσία έγινε από τους: Θ. Ηλιόπουλο - Π. Ροδόπουλο και την έκδοση επιμελήθηκαν ο Ε. Χ. Γονατάς και ο Αιμίλιος Καλιακάτσος.
Εικονογράφηση: Ο πίνακας του εξωφύλλου είναι ο ''Βιβλιοθηκάριος'' του Ιταλού ζωγράφου Giuseppe Archimboldo (1527;-1593). Το σχέδιο του Φλωμπέρ της σ. 4 είναι του Andre Beaudin. Το βιβλίο φέρει κοσμήματα στην έναρξη της κάθε ενότητας και δίχρωμη (κόκκινο-μαύρο) καλλιτεχνική επιμέλεια.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Εισαγωγή - μετάφραση: Επαμεινώνδας Χ. Γονατάς.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 28.50€

- +

Θα ήθελα τώρα να πω, γιατί, επιθυμώντας να αποδώσω στη γλώσσα μας ένα μικρό δείγμα νεανικής γραφής του μεγάλου δασκάλου, διάλεξα ανάμεσα στα τόσα παιδικά και εφηβικά γραπτά του ειδικά τη «Βιβλιομανία». Με έθελξε από την πρώτη στιγμή, πριν καν ακόμη το διαβάσω, ο τίτλος του, γιατί κι εγώ υπήρξα βιβλιόφιλος και βιβλιομανής. Ο δεκατετράχρονος όμως Φλωμπέρ, ενδιαφέρεται πρωτίστως να περιγράψει το πάθος της βιβλιομανίας αυτό καθαυτό, μεγεθύνοντάς το ως τις πιο ακραίες, τις έσχατες συνέπειές του, και πετυχαίνει να στήσει γύρω από το θέμα του μια ενδιαφέρουσα πλοκή, χωρίς πάντως και να εξοστρακίζει εντελώς από την αφήγησή του τις σχέσεις που προανέφερα, θίγοντας, σε κάποια σημεία, ένα μικρό μέρος τους, με αδρές αλλά κάπως απλουστευτικές πινελιές.

(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία