• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Ο Σικελιανός το 1936 στην ομιλία του «Ο Παλαμάς ασκητής και μύστης», στον «Παρνασσό» για τα πενηντάχ.. Product #: 809.00025 Regular price: 12.50€ 12.50€ 1

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Κωδικός προϊόντος: 809.00025
Συγγραφέας: Συλλογικό Έργο
Χρονολογία: 2003
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 56
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Παραγωγή: Access ΑΕ.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου. Οι φωτογραφίες του τεύχους είναι προσφορά των Ιδρυμάτων: Κωστή Παλαμά, Ε.Λ.Ι.Α. και Μουσείου Μπενάκη. Σχεδιασμός έκδοσης: Δημήτρης Καλοκύρης.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Έκδοση του ΥΠ.ΠΟ. για την επέτειο των εξήντα χρόνων από το θάνατο του Κωστή Παλαμά. Με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 12.50€

- +

Ο Σικελιανός το 1936 στην ομιλία του «Ο Παλαμάς ασκητής και μύστης», στον «Παρνασσό» για τα πενηντάχρονα της παλαμικής δημιουργίας, θέλοντας να τον «τοποθετήσει» την τελική εικόνα του Παλαμά μπροστά στους ακροατές του «απλά και καθαρά», όπως λέει, τον ονομάζει άγιο: «Ο Παλαμάς εμόχθησε, ίδρωσε, έλπισε, αγάπησε, αιμάτωσε, αγωνίστηκε, ενίκησε, για μας. Ο Παλαμάς, λοιπόν, είναι ένας άγιος».

Ο Κωστής Παλαμάς, όμως, έχει προειδοποιήσει εγκαίρως και νηφάλια: «Η δόξα ενός ποιητή συχνά πυκνά περνά τρία στάδια. Το πρώτο: παθητικός θαυμασμός, η λατρεία. Το δεύτερο: παραμέρισμα του ποιητή, κάτι σαν καταφρόνηση. Το τρίτο: Η δικαιοσύνη. Ο ποιητής, ξαναγυρίζει θριαμβευτής. Μα ο θαυμασμός τότε μέσα στο εργαστήρι της κριτικής μετρημένος, ενεργός». Φαίνεται, λοιπόν, πως και η δόξα του ίδιου του Παλαμά έχει περάσει, μέσα από το εργαστήρι της κριτικής, στο τρίτο της στάδιο, της δικαιοσύνης.

ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΟΥ - ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

(Απόσπασμα από κείμενο της επιμελήτριας της παρούσας έκδοσης)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία