• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μορφωτικο Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 1983, ύστερα από πολύχρονη κυοφορία, παραδόθηκε στη δημοσιότητα το ανέκδοτο.. Product #: 809.00021 Regular price: 11.50€ 11.50€ 1

ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Κωδικός προϊόντος: 809.00021
Συγγραφέας: Συλλογικό Έργο
Χρονολογία: 1984
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 54
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Λιθογραφείο Ι. Βουλγαρίδη & Δ. Χατζηστύλη, με τυπογραφική επιμέλεια Ε.Χ. Κασδάγλη.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 11.50€

- +

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 1983, ύστερα από πολύχρονη κυοφορία, παραδόθηκε στη δημοσιότητα το ανέκδοτο έργο του Στρατηγού Μακρυγιάννη «Οράματα και Θάματα», σε δύο τόμους. Η παρουσίαση της έκδοσης πραγματοποιήθηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, όπου έχει εναποτεθεί και το χειρόγραφο του Στρατηγού. Στις σελίδες που ακολουθούν δημοσιεύονται οι ομιλίες των εισηγητών της εκδήλωσης.

Για την καλύτερη πληροφόρηση του αναγνώστη, κρίθηκε σκόπιμο να παρατεθούν σε παράρτημα σελίδες από την Εισαγωγή του Βλαχογιάννη στα «Απομνημονεύματα» που αναφέρονται στην περίοδο της συγγραφής των «Οραμάτων και Θαμάτων» (σε εποχή που ο Βλαχογιάννης αγνοούσε την ύπαρξή τους), καθώς και δύο μακρόστιχα ποιήματα αφιερωμένα στο Μακρυγιάννη, του Γιώργου Σεφέρη (20 Αυγούστου 1939, στις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) και του Άγγελου Σικελιανού (Νοέμβρης 1941, τον πρώτο χρόνο της Κατοχής).

(Από τη σημείωμα της έκδοσης)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία