• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ '21, ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ, ΧΡΟΝΙΚΑ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 1821-1824 (ΤΡΕΙΣ ΤΟΜΟΙ) Η ευρωπαϊκή Κοινή Γνώμη, τουλάχιστον η τάξη των πεπαιδευμένων, δεν αιφνιδιάσθηκε από την Ελληνική Επ.. Product #: 950.00010 Regular price: 75.00€ 75.00€ 1

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ '21, ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ, ΧΡΟΝΙΚΑ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 1821-1824 (ΤΡΕΙΣ ΤΟΜΟΙ)

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 950.00010
Συγγραφέας: Σιμόπουλος Κυριάκος
Χρονολογία: 1979-1981
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 560+550+540
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκτύπωση - βιβλιοδεσία: Γραφικαί Τέχναι Αφοί Αθανασιάδη Α.Ε., Λένορμαν 202, Αθήνα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Άκοπο αντίτυπο δευτέρου (β') τόμου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 75.00€

- +

Η ευρωπαϊκή Κοινή Γνώμη, τουλάχιστον η τάξη των πεπαιδευμένων, δεν αιφνιδιάσθηκε από την Ελληνική Επανάσταση. Προϋπήρχε το ενδιαφέρον. Είχε, μάλιστα, κορυφωθεί στις παραμονές του ξεσηκωμού. Το πλήθος των περιηγητικών βιβλίων που κυκλοφόρησαν κατά την προεπαναστατική εικοσαετία, η ανάπτυξη της κλασσικής παιδείας και το πνεύμα του φιλελευθερισμού, που ρίζωσε βαθιά στην ψυχή των λαών ύστερα από τους ναπολεόντειους πολέμους, έστρεψαν την προσοχή προς τον υπόδουλο ελληνισμό. Σε πολλά περιηγητικά κείμενα οι σύγχρονοι Έλληνες εμφανίζονται ως γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων και κρίνονται άξιοι να ανακτήσουν την ελευθερία τους. Το κίνημα του ρωμαντισμού και η ποίηση του Byron καλλιεργούσαν και δυνάμωναν την προσδοκία για την αναγέννηση του προγονικού κλέους σ' αυτή τη «χώρα των θαυμάτων».

Οι ίδιοι οι συγγραφείς τιτλοφορούν τα κείμενά τους «Ταξίδι», «Ημερολόγια», «Αναμνήσεις», «Έκθεση», «Περιπέτεια», «Αφήγηση», «Σημειωματάριο», «Παρατηρήσεις», «Εικόνες», Περιπλανήσεις», «Επιστολές», «Σχεδίασμα», «Ειδήσεις», «Απομνημονεύματα», «Διαμονή» κλπ. Όλο αυτό το πολυποίκιλο και σχεδόν λησμονημένο ξενόγλωσσο υλικό είναι μιά από τις σημαντικώτερες πηγές της ιστορίας του Εικοσιένα. Έχουν αδιαμφισβήτητη γνησιότητα γιατί γράφτηκαν άλλα επιτόπου στην Ελλάδα, και άλλα κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους και πάντοτε με βάση ημερολόγια και σημειώσεις. Και. το κυριώτερο, φωτίζουν άγνωστες πτυχές του Αγώνα.

(Από το εισαγωγικό σημείωμα του πρώτου τόμου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία