• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πλέθρον ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΖΕΛ ΚΟΥΡΤΙΑΝ (ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ 1915-1924) [...] Μαρτυρία που αναφέρεται σε μία κρίσιμη δεκαετία της ιστορίας του αρμενικού λαού και του ελληνι.. Product #: 921.00006 Regular price: 16.50€ 16.50€ 1

ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΖΕΛ ΚΟΥΡΤΙΑΝ (ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ 1915-1924)

Εκδοτικός Οίκος: Πλέθρον
Κωδικός προϊόντος: 921.00006
Συγγραφέας: Kourtian Anzel
Χρονολογία: 1980
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 266
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Μονοτυπικό τυπογραφείο «Γ. Αργυρόπουλου-Α. Ζουμαδάκη».
Εικονογράφηση: Εξώφυλλο του Γιάννη Βαλαβανίδη.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Επιμέλεια: Πλασσαρά Κατερίνα.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 16.50€

- +

[...] Μαρτυρία που αναφέρεται σε μία κρίσιμη δεκαετία της ιστορίας του αρμενικού λαού και του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Η Ανζέλ Κουρτιάν καταγράφει με κάθε ειλικρίνεια τις εμπειρίες της από τα συγκλονιστικά γεγονότα που έζησε παιδί. Ξεριζωμένη από το 1915 -που έγινε η μεγάλη σφαγή των Αρμενίων- ακολουθεί, μαζί με την οικογένεια της, την πορεία: Προύσα, Αφιόν Καραχισάρ και μετά την υποχώρηση του ελληνικού στρατού, Μαγνησία, Σμύρνη όπου ζει την καταστροφή. Τέλος, έρχεται στην Ελλάδα, μαζί με όλο τον προσφυγικό κόσμο. Το βιβλίο της είναι αποτέλεσμα της συνείδησης που είχε, ότι οι μνήμες που έφερνε μαζί της έπρεπε να διασωθούν, γιατί δεν αφορούσαν μόνο την ίδια, αλλά και όποιον ήθελε να μάθει «τί έγινε τότε».

(Από το εξώφυλλο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία