• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση Η ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ Οι υπογεγραμμένοι, συνελθόντες σήμερον 6ην Μαρτίου 1975, έχοντες υπ' όψιν τας επιχειρουμένας επικινδ.. Product #: 060.00002 Regular price: 16.50€ 16.50€ 1

Η ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 060.00002
Συγγραφέας: Συλλογικό Έργο
Χρονολογία: 1975
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 36
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Δεν γίνεται καμία αναφορά σε εκδότη - τυπογράφο, προφανώς για πολιτικούς λόγους.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 16.50€

- +

Οι υπογεγραμμένοι, συνελθόντες σήμερον 6ην Μαρτίου 1975, έχοντες υπ' όψιν τας επιχειρουμένας επικινδύνους μεταβολάς σχετικώς προς την Ορθόδοξον Εκκλησίαν, την γλώσσαν και την εκπαίδευσιν του Έθνους, αναγνωρίζοντες μεν ότι το καλώς νοούμενον συμφέρον της χώρας επιβάλλει επί του προκειμένου να μη αγνοηθούν κατ' αρχήν αι νεώτεραι εξελίξεις, πιστεύοντες όμως απαρεγκλίτως επί της ανάγκης, όπως πάσα προσαρμογή προς τας εξελίξεις αυτάς γίνεται μετά περισκέψεως και δια συνεργασίας όλων των εθνικών δυνάμεων, πρωτίστως δε χωρίς να αποκόπτεται το Έθνος από τας παραδόσεις και τα ιδεώδη της πατρικής κληρονομίας, δια των οποίων ηδυνήθη τούτο να επιβιώση κατά την μακράν και πολυκύμαντον ιστορίαν του, απεφάσιασν, όπως συστήσουν σύλλογον υπό την επωνυμίαν «Νέα Φιλική Εταιρεία» με σκοπόν την διασφάλισιν και την αξιοποίησιν της μοναδικής ελληνορθοδόξου παραδόσεως. Πρώτη πράξις του συλλόγου τούτου είναι η παρούσα διακήρυξις.

(Από την Διακήρυξη περί ιδρύσεως της «Νέας Φιλικής Εταιρείας» και των απόψεων αυτής επί των περί Εκκλησίας, Εκπαιδεύσεως και Γλώσσης άρθρων του Νέου Συντάγματος)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία