• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκδόσεις του Φοίνικα ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - Η ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΙΚΗ Το βιβλίο «Η Βιβλιοδετική» του Θεόδωρου Ι. Μαραγκουδάκη, καθηγητή της Χειροτεχνίας του Μαράσλειου Δι.. Product #: 686.00003 Regular price: 25.50€ 25.50€ 1

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - Η ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΙΚΗ

Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις του Φοίνικα
Κωδικός προϊόντος: 686.00003
Συγγραφέας: Μαραγκουδάκης Ι. Θεόδωρος
Χρονολογία: 2009
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 60
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Εργαστήριο Βιβλιοδεσιών Μπάμπης Λέγγας.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου με σχέδια, σκίτσα και εικόνες.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 25.50€

- +

Το βιβλίο «Η Βιβλιοδετική» του Θεόδωρου Ι. Μαραγκουδάκη, καθηγητή της Χειροτεχνίας του Μαράσλειου Διδασκαλείου, κυκλοφόρησε το 1933 ως τρίτο τεύχος του «Πρακτικού Οδηγού της Χειροτεχνίας», στο πλαίσιο της έκδοσης βοηθητικών βιβλίων "δια τους διδάσκοντας εις τα δημοτικά σχολεία" το μάθημα της χειροτεχνίας. Το 1932 υποβλήθηκε προς κρίση στο Υπουργείο Παιδείας και εγκρίθηκε με τον όρο ο συγγραφέας να «ανατυπώση το έργον, κατά δεν την ανατύπωσιν συμμορφωθή προς τας υποδείξεις της κριτικής επιτροπής». Τον επόμενο χρόνο, το 1933, εκδόθηκε από τον «Εκδοτικό Οίκος Πέτρου Δημητράκου Α.Ε.» το βιβλίο «Πρακτικός Οδηγός της Χειροτεχνίας του Δημοτικού Σχολείου», που περιλάμβανε όλα τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο βοηθήματα, τα οποία κυκλοφόρησαν παράλληλα και σε αυτοτελή τεύχη.

«Η Βιβλιοδετική» του Θ. Μαραγκουδάκη, αν και έχει χαρακτήρα βοηθήματος για τους διδάσκοντες παιδιά του δημοτικού σχολείου, με ελάχιστη δηλαδή υλικοτεχνική υποστήριξη, δεν παύει να αποτελεί την πρώτη απόπειρα συστηματικής καταγραφής της τεχνικής της βιβλιοδεσίας στην ελληνική βιβλιογραφία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία